Kahdeksan tapaa tehdä Helsingistä toimivampi kaupunki

Toimiva kaupunki parantaa elämänlaatua ja auttaa elämään täysipainoisesti rakkaassa kaupungissamme. Miten Helsingistä tulisi toimivampi kaupunki ? Alla kahdeksan asiaa millä Helsingistä tulee toimivampi kaupunki.

  • Päiväkotien turvaaminen kaikille kaupunkilaisille lähellä kotia. Ne ovat jo nyt Helsingissä laadukkaita, mutta ne pitää saada vietyä lähelle käyttäjiä.
  • Ennustettavuuden parantaminen kaupungissa toimiville yrittäjille. Menestyvät yritykset ovat kaupungin ja kaupunkilaisten etu. Tuetaan yrittäjiä tekemällä toimintatavat läpinäkyviksi ja vähennetään epävarmuutta tekemällä sopimuksista pitkäjänteisiä.
  • Tervetuloa Helsinkiin kampanja. Helsingin yhteisöllisyydessä on kehitettävää. Aloitetaan kampanja, jossa rohkaistaan uudet ja vanhat asukkaat tutustumaan kaupungissa olevaan palveluiden tarjontaan sekä toisiinsa.
  • Joustavuutta kaavoitukseen. Liian moni hanke ei etene kaupungin reunaehtojen takia. Sallitaan lisärakentaminen peruskorjauksen rahoittamiseksi sekä tehostetaan rakentamattomien ullakoiden käyttöä. Vähennetään pysäköintiin liittyvää sääntelyä.
  • Englanti viralliseksi palvelukieleksi. Helsingissä on suuri määrä kaupunkilaisia, joille kaupungin palveluiden käyttäminen sekä yhteiskuntaan integroituminen on haastavaa kielen takia. Otetaan käyttöön englanti virallisena palvelukielenä ja tehdään palvelulupaus kaikkien asukkaiden tarvitsemien palveluiden tarjoamisesta englanniksi.
  • Nuorten kasvun tukeminen. Nuoret ovat kriisin ja yhteiskunnan sulkujen suurimpia kärsijöitä. Autetaan nuoret seuraavaan elämänvaiheeseen panostamalla nuorten tarvitsemiin palveluihin kuten terveydenhuoltoon sekä ohjaukseen ja käydään keskustelu jokaisen nuoren kanssa.
  • Kulttuuri- ja liikuntapalveluiden avaaminen. Yhteiskunnan sulut ovat lamaannuttaneet kulttuuri- ja liikuntapalvelut. Kaupungin tulee näyttää esimerkkiä miten palvelut käynnistetään uudestaan.
  • Digitalisaatiolla palveluista saavutettavampia. Lääkäri-ajan varaus pitää olla mahdollista kaikille suoraan verkosta, kuten se on nyt työterveyshuollon piirissä oleville.

Mikä sinun mielestäsi tekisi Helsingistä toimivamman kaupungin ? Tule mukaan asukasiltaan 6.5 keskustelemaan aiheesta.

Kommentoi